Biografia

Ville Vokkolainen on Helsingissä vaikuttava säveltäjä, joka operoi pääpiirteittäin klassisen sävellyksen, multi-instrumentalismin, kollektiivisen taiteen sekä installaation parissa ja on näiden lisäksi mm. Laponia Improvisations koulutusohjelman ja Art First Records levy-yhtiön perustaja sekä aktiivisehko underground äänitaidetta tallentava ja julkaiseva ääniteknikko.

Vuodesta 2012 vuoteen 2014 Vokkolaisen työskentely uuden musiikin säveltäjänä keskittyi lähes yksinomaan musiikilliseen liberalismiin ja sen erilaisiin ilmenemismuotoihin joihin voi tutustua mm. teossarjoissa Fractals (kamarikokoonpanoille) sekä erilaiset Enigmat (soolosoittimille). Ensimmäinen albumi aiheesta julkaistiin vuonna 2016 ja on kuultavissa Art First Recordsin facebookissa, youtubessa sekä kotisivuilla. Melkein kaikki partituurit ennen vuotta 2012 on hävitetty säveltäjän toimesta. Vuodesta 2014 eteenpäin Vokkolaisen sävellyksellinen toiminta on muuttanut muotoaan ja näennäisesti etääntynyt perinteisenä koetusta klassisesta säveltäjyydestä.

Sähkökitaristina Vokkolaista voi kuulla vuosina 2008 ja 2010 äänitetyllä Ville Vokkolainen’s Panda Unit levyllä (spotify) sekä youtubesta löytyviltä Laponia Improvisations Experiment ja Brandon Lopez, Flin van Hemmen, Ville Vokkolainen videoilta. Pianistina elektroninen EDM Superstar EP ja pian julkaistava Post-Colonial Love Affair albumi lienee varmin vaihtoehto.

Vokkolaisen muista yhtyeistä mainittakoon maailmanmusiikilla käyvä Kadotettujen Paratiisi, improvisaatioon keskittyvä Laponia Improvisations Experiment, Ville Vokkolainen & Kusipäät sekä taideryhmä Experts From the Underground. Vokkolainen on myöskin perustanut Helsingissä vaikuttavan sähkökitarakvartetti kamarikokoonpanon, joka keskittyy kantaesittämään erialojen säveltäjien teoksia.                                                  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s